♥ Бог ни подлага на изпитания  Открити сме и за

...
♥ Бог ни подлага на изпитания  Открити сме и за
Коментари Харесай

Много хора по света умират за коричка хляб, но още повече са умиращите за мъничко любов ♥ Майка ТЕРЕЗА

♥ Бог ни подлага на изпитания 

Открити сме и за положителното, и за злото. Не сме родени зли: всеки таи нещо положително у себе си. Някои го прикриват, други го подценяват, само че то си съществува. Бог ни е основал да обичаме и да бъдем обичани. Божие тестване е да изберем един от двата пътя. Всяка немарливост в това ще ви накара да се съгласите със злото, а мъчно бихте си показали какъв брой надалеч може да се популяризира това. 

Ако някой избере злото, появява се бариера сред този човек и Бог и той към този момент не може ясно да Го вижда. Затова би трябвало да заобикаляме всяко прелъщение: то може да ни унищожи. Ще получим мощ за това от молитвата, тъй като в случай че сме покрай Бога, ще носим наслада и обич на хората край нас. Ако злото обсеби някого, той на собствен ред го предава на близките. Ако контактуваме с подобен човек, би трябвало да се опитаме да му помогнем и да му покажем, че Бог се грижи за него. Усърдно се молете, с цел да се върне молитвата при него и той още веднъж да види Бог у себе си и у другите. Така ще помогнете на неприятния човек, тъй като всеки – без значение кой – е основан от същата любяща ръка. 

Христовата обич постоянно е по-силна от злото на света, по тази причина би трябвало да обичаме и да бъдем обичани: просто да обичаме, а не да се стремим да придобием нещо.

♥ Любовта е плод на вярата 

Най-страшната болест в днешно време на Запад не е туберкулозата или проказата, а да бъдеш нежелателен, никой да не те обича и да не го е грижа за теб. Можем да изцелим физическите заболявания с медикаменти, само че единственият лек против самотата, отчаянието и безнадеждността, е любовта. 

Много хора по света умират за коричка самун, само че още повече са умиращите за мъничко обич. На Запад съществува различен тип беднотия – неналичието на нематериалност, причиняваща самотност. Съществува апетит за обич, както и апетит за Бога. Невъзможно е да отговориш на тази потребност, в случай че Божията благосклонност не е с теб. 

Ако научите какъв брой доста Бог ви обича, единственото, което ще ви се желае да вършиме, е да раздавате Неговата обич и на другите. Винаги споделям, че любовта стартира от твоя дом: първо фамилията, след това родния ти град. Лесно е да обичаш непознати, само че не е толкоз елементарно да обичаш ближните си. Не имам вяра в световния метод към нещата – любовта би трябвало да стартира от обособения човек. За да заобичаш някого, би трябвало да контактуваш с него, да го почувстваш непосредствен. Всеки се нуждае от обич. Всеки би трябвало да знае, че е мечтан и значим за Бог.

Исус споделя: „ Обичайте се между тях, както Аз ви обичам. ” Казва още: „ Каквото вършиме за нищите свои братя, за Мен го вършиме. ” И ние Го припознаваме и обичаме в бедните. Той споделя: „ Бях гладен и Ме нахранихте. Бях гол и вие Ме облякохте. ” Непрекъснато подсещам на сестрите и братята, че денонощието ни се състои от 24 часа, прекарани с Исус. 

Следващата молитва е молитва, която всеки мисионер от Ордена на милосърдието споделя, преди да стартира своя Апостолат. Тя е молитвата и на лекарите в Шишу Баван (Дома за деца в Калкута): „ Господи, Изцелителю, падам на колене пред Теб, тъй като всеки идеален подарък идва от Теб. Моля се, направи ръцете ми умели! Просветли мозъка ми! Изпрати на сърцето ми примирение и добрина! Проясни задачата ми! Дай ми мощ да поема от бремето на изстрадалия си близък и дай ми същинска реализация на привилегията, която си ми дал. Освободи сърцето ми от лукавството и суетата, с цел да се осланям на Теб с откровената религия на дете! ”

От: „ Обикновеният път “, Майка Тереза, изд. Прозорец
Снимка: culturacolectiva.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР